Challenger

De belangstelling voor het Challenger-tennistoernooi, dat van 12 tot 19 november in de Haagse Houtrusthal wordt gehouden, is buitengewoon groot. Afgezien van de Masters in Frankfurt staan er op de kalender die week geen grote of middelgrote ATP-toernooien. Als gevolg daarvan kreeg organisator Piet van Eysden ruim 200 aanmeldingen. Daarbij zijn spelers van de top-50 die echter van de spelersvakbond niet aan toernooien met een B-status mogen deelnemen. Van Eysden pikte er twee uit die hij via een wild card alsnog zijn evenement binnenloodste. Het betreft de Tsjechoslowaak Karel Novacek en de Australier Wally Masur. De derde uitnodiging gaat naar Anders Jarryd, die 109de op de ranglijst staat. Mark Koevermans en Paul Haarhuis, die net buiten de top-vijftig staan (54 en 57), hebben ingeschreven. In het kwalificatietoernooi strijden om vier plaatsen onder anderen Tom Nijssen, Jan Siemerink, de Zweed Engel, de Deen Tauson, de Brit Bates en de Amerikaan Patrick McEnroe.