Becker beschikbaar voor Davis Cup

BONN, 25 okt. Boris Becker komt volgend jaar weer voor zijn land uit in het tennistoernooi om de Davis Cup. Hij leidde de Bondsrepubliek in 1988 en 1989 naar de triomf in dit evenement, maar besloot de vorige editie, waarin Nederland in de eerste ronde tegenstander was, aan zich voorbij te laten gaan.

In een interview verklaarde Becker deze week dat hij in februari in de thuiswedstrijd voor de eerste ronde tegen Italie weer beschikbaar is. Hij zei een jaar geleden dat hij niet voor de landenploeg wilde spelen, omdat hij had gemerkt dat het hem energie en scherpte kostte in de reguliere toernooien waarin hij punten vergaart voor de wereldranglijst.

Nu geeft Becker een andere reden voor zijn periode van afwezigheid in de Duitse selectie. 'Het ging niet zozeer om de punten. Die zou ik in een voor mij prive turbulent jaar toch niet hebben gehaald. Nee, de waarheid is dat ik de aandacht voor de VIP's tijdens de finale in Stuttgart meer dan zat was. Al die kaviaar, de champagne en de manier waarop de zakenmensen de echte tennisliefhebbers in de maling namen door de kaartjes aan allerlei firma's en sponsors te verkwanselen.'

Daarvoor had Becker sinds zijn debuut in 1985 nog geen Davis-Cupduel van Duitsland gemist. Hij won in die periode 27 van zijn 29 enkelspelpartijen. Hij heeft nu besloten weer voor de Davis Cup te spelen om sportieve redenen. 'Ik twijfel er niet meer aan dat ik zal spelen. Ik merk dat alleen het praten al over de Davis Cup tot gevolg heeft dat ik verlang naar de speciale spanning op de baan en de teamgeest die je als speler ervaart.'

Becker onderstreepte gisteren zijn grote vorm in het sterk bezette toernooi van Stockholm, waar hij de Australier Cahill met 6-2, 6-0 versloeg. Een drietal toppers ging hard onderuit. De Ecuadoriaan Andres Gomez verloor van de Amerikaan Wheaton, de Amerikaan Andre Agassi ging in twee sets ten onder tegen de Zweed Kulti en Emilio Sanchez had weinig in te brengen tegen de Sovjet-speler Volkov. De nummer een Stefan Edberg had weinig moeite met zijn landgenoot Mats Wilander (6-4, 6-3). (Reuter)