AVOCADO- CHAMPIGNONSALADE

Avocado's zijn bijzonder voedzaam en zijn door hun lage caloriewaarde (circa 170 calorieen per stuk) bij uitstek geschikt voor een lijners-dieet. Met hun voorraden vitaminen E, B en C en mineralen als magnesium, ijzer, fosfor, kalk en kalium zijn avocado's vanuit voedingskundig oogpunt boven elke verdenking verheven. Bovendien bevatten ze geen cholesterol en zijn makkelijk te verteren. Wat let u dus om deze frisse Amerikaanse salade te proberen?

Voor 6-8 personen:

100 ml olijfolie

1 eetl. witte wijnazijn of witte wijn

1 eetl. gehakte peterselie

1 teen knoflook, gehalveerd

5 ml zout

versgemalen peper

het sap van 1 citroen

2 rijpe, gave avocado's, in dunne plakken gesneden

250 g stevige champignons, in dunne plakjes gesneden

peterselie, ter garnering

Meng de olie met de azijn, peterselie, knoflook, het zout en wat peper en het citroensap in een kom. Zet de kom zolang in de koelkast. Schik de plakken avocado en plakjes champignon in laagjes op een dienschaal. Giet er de gekoelde dressing over en zet de schaal afgedekt een uur in de koelkast.

    • Kim Maclean