Verpleegster vast na dood van patiente

ROTTERDAM, 24 okt. Een 28-jarige ziekenverzorgster van het verpleeghuis en reactiveringscentrum Antonius in Rotterdam is maandag aangehouden in verband met het overlijden op 11 juli van een 75-jarige patiente.

De ziekenverzorgster wordt ervan verdacht de demente patiente een zodanige hoeveelheid insuline te hebben toegediend dat de vrouw in coma raakte.

Er was geen sprake van noodzaak of opdracht voor het toedienen van insuline. Evenmin was er een verzoek om op de vrouw euthanasie toe te passen.

Nadat de vrouw op 22 mei in coma raakte werd zij overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. Zij werd opnieuw in het verpleeghuis geplaatst toen zij uit de coma ontwaakte. Haar conditie was echter zodanig verslechterd dat ze op 11 juli overleed.

De ziekenverzorgster heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. Het is echter nog onduidelijk waarom zij de bejaarde vrouw de te hoge dosis insuline heeft toegediend.

Volgens de directie van het Antonius Binnenweg is de verdachte al tien jaar in dienst. Ze werd maandag op haar afdeling gearresteerd.

De bewoners van het verpleegtehuis en hun familie zijn inmiddels door het Antonius geinformeerd over deze zaak. De directie wil op deze manier voorkomen dat er in het verpleegtehuis te veel onrust ontstaat.