Syrie wil milities in Libanon opruimen

BEIROET, 24 okt. De Syrische vice-president, Abdul Halim Khaddam, heeft gisteren onverwachts overleg gevoerd in Beiroet met de Libanese president, Elias Hrawi, over de ontbinding van de verschillende milities in Libanon. De vice-president zei dat Syrie zou helpen de milities op te ruimen. Hrawi, die krachtig wordt gesteund door Syrie, wil de milities er in eerste instantie toe brengen om zich uit Beiroet terug te trekken. Samir Geagea, de leider van de Libanese Strijdkrachten, de belangrijkste christelijke militie, verklaarde gisteren dat hij bereid is om zich uit Beiroet en de directe omgeving van de hoofdstad terug te trekken. Eerder had ook de leider van de shi'itische militie Amal, Nabih Berri, gezegd zijn militie wel te willen ontbinden. (Reuter, AFP)