Man veroordeeld tot 12 jaar voor moord op zus

ROERMOND, 24 okt. De rechtbank in Roermond heeft gisteren een 21-jarige Turkse man tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens moord op zijn 29-jarige zus. De man had van zijn familie opdracht gekregen zijn zus en haar minnaar te doden. De vrouw had de eer van de familie geschonden door haar man te verlaten en haar kinderen bij hem weg te halen. Volgens de ongeschreven wetten van het Turkse platteland moet de jongste broer de eer van de familie wreken door de overspelige vrouw en haar minnaar te doden. De vrouw werd op 9 april in de stationsrestauratie in Roermond doodgeschoten. Er was een straf van 15 jaar geeist omdat de dader tijdens de terechtzitting verklaarde dat hij na het uitzitten van zijn straf de rest van zijn opdracht wil uitvoeren. Volgens zijn verdediger heeft de verdachte tot drie keer toe geprobeerd de hand aan zichzelf te slaan voordat hij zijn opdracht uitvoerde.