Hockey-kwalificatie

Het kwalificatietoernooi voor de strijd om de Olympische hockeytitels van Barcelona (1992) wordt volgend jaar van 12 tot 28 oktober in Auckland (Nieuw-Zeeland) afgewerkt. Voor het Olympische toernooi van de mannen, waaraan twaalf landen deelnemen, zijn reeds gekwalificeerd: Groot-Brittannie (titelhouder), Nederland (winnaar van de wereldbeker), Pakistan (Aziatisch kampioen) en organisator Spanje. Tot het Olympische toernooi worden verder toegelaten de winnaars van de continentale kampioenschappen in Afrika, Azie, Amerika en Oceanie. In Auckland zijn in het mannentoernooi nog vier plaatsen te verdelen. Voor Auckland zijn geplaatst: Australie, Duitsland, de Sovjet-Unie, Frankrijk, Argentinie, India, Canada, Ierland, Maleisie, Polen, Nieuw-Zeeland en Egypte. Het Olympische vrouwentoernooi telt acht deelnemers. Drie plaatsen zijn reeds vergeven aan Australie (titelhouder), Nederland (winnaar wereldbeker) en organisator Spanje. In Auckland spelen de volgende ploegen om vijf plaatsen: Zuid-Korea, Groot-Brittannie, China, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Argentinie, Canada, Japan, Verenigde Staten, Ierland, India en Frankrijk.