Bordeaux verslaat FC Magdeburg: 1-0

ROTTERDAM, 24 okt. Bordeaux, met een onopvallend spelende Wim Kieft, heeft goede vooruitzichten op het bereiken van de derde ronde van het UEFA-bekertoernooi. De Fransen wonnen gisteren in Duitsland met 1-0 van FC Magdeburg. Het doelpunt werd kort voor de rust gemaakt door Ferreri. De international benutte een strafschop, veroorzaakt door Dobritz die Durand in het zestien metergebied onderuit had gelopen.

Hoewel de gasten in de tweede helft bijna een half uur met tien man moesten spelen omdat Plancque een de tweede gele kaart had gekregen, kwam de voorsprong niet of nauwelijks in gevaar. Geroutineerd werd de winst veilig gesteld.

Een deel van de slechts 7000 toeschouwers in het Ernst Grube-stadion, dat een capaciteit heeft van 33.000, bezorgde de politie en ordedienst handenvol werk. Fans van beide partijen gingen met elkaar op de vuist en gooiden vuurwerk op het veld.

De Oostenrijkse arbiter Holzman had tussen de lijnen ook werk genoeg bij het in het gareel houden van de spelers. Hij deelde zeven gele en een rode kaart (aan Plancque) uit.

In de Europa Cup voor bekerwinnaars had Barcelona in IJsland meer moeite met Fram Reykjavik dan verwacht. De koploper van de Spaanse competitie behaalde een kleine overwinning van 2-1 op het eiland.

Pas drie minuten voor het einde slaagde de Bulgaarse international Stojtskov erin de zege voor de Catalanen zeker te stellen. Op dat moment was het team van Cruijff al geen elftal meer, maar een tiental. Vlak na de hervatting werd Nando uit het veld gestuurd.

Salinas zette de Spanjaarden na ruim een half uur wedstrijd op voorsprong. Twee minuten nadat Nando door de arbiter naar de kleedkamer was gestuurd zorgde Dadason voor de gelijkmaker gezorgd.

Manchester United moest thuis tegen Wrexham, hekkesluiter van de vierde divisie van Wales, tot de 42ste minuut wachten op het eerste doelpunt. Nadat McClair de score had geopend maakte Mark Hughes er voor rust nog 2-0 van en bepaalde Pallister een kwartier na de hervatting de eindstand op 3-0.

In de eerste wedstrijd van de tweede ronde van het Europees toernooi voor landskampioenen behaalde Bayern Munchen met een overwinning van 4-0 op CSKA Sofia zijn honderdste EC-winst.

Voor de rust al had Bayern Munchen zich een ideale uitgangspositie voor de kwartfinale verworven. De Duitse landskampioen was al na drie minuten op voorsprong gekomen door een treffer van Reuter. Wohlfahrt trof 25 minuten later opnieuw doel, 2-0. Tien minuten voor de pauze verzuimde Thon de voorsprong te vergroten. Vanaf de strafschopstip mikte hij onzorgvuldig. De Bulgaarse doelman Apostolov had weinig moeite de bal uit de hoek te weren.

De Bulgaren hadden geen enkel verweer, ze boden nauwelijks tegenstand. Tien minuten na de pauze kopte Augenthaler de derde treffer in het Bulgaarse doel. Reuter velde even later definitief het vonnis over de Bulgaren. Hij benutte wel een strafschop en maakte zijn tweede doelpunt en bepaalde de eindstand op 4-0. (SID)