Politie arresteert twee voortvluchtigen

AMSTERDAM, 23 okt. Van de zes gedetineerden die na de ontsnapping van zondag uit de gevangenis aan de Havenstraat in Amsterdam nog op vrije voeten waren zijn er gisteren twee gearresteerd. Een van hen werd aangehouden toen hij de woning van zijn vriendin wilde binnengaan en de ander meldde zich vrijwillig uit angst dat de ontsnapping zijn zaak zou schaden. Hij moet nog voor de rechter verschijnen. Volgens woordvoerder K. Wilting heeft de politie sterke aanwijzingen dat de van buiten georganiseerde uitbraak ten doel had slechts drie mannen te bevrijden die vastzaten op verdenking van gewapende bankroof en dat de andere vijf gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid. 'De drie waren de eersten die de over de muur gegooide touwladder beklommen en behoren ook tot de vier die na hun ontsnapping een personenauto vorderden van een echtpaar en ermee wegreden', aldus Wilting.