Moslims Indonesie

kwaad over peiling

JAKARTA, 23 okt. De Indonesische regering heeft vandaag een verschijningsverbod opgelegd aan het weekblad Monitor dat moslims zou hebben beledigd. Het kantoor van blad was gisteren door jonge islamieten bestormd uit protest tegen een omstreden peiling naar de populariteit van bekende persoonlijkheden die vorige week werd afgedrukt. De profeet Mohammed stond daarin op de elfde plaats gerangschikt tussen 'gewone' mensen. De voornamelijk jonge moslims zagen hierin een belediging van de islam en bekogelden het kantoor van Monitor met stenen. Veiligheidstroepen herstelden de orde met de wapenstok. Indonesie is het grootste islamitische land ter wereld. In de peiling staat president Soeharto op de eerste plaats, de Iraakse leider Saddam Hussein op nummer zeven. (UPI)