Directeur huis van bewaring stapt op na onenigheid

ROTTERDAM, 23 okt. De algemeen directeur van het Rotterdamse huis van bewaring aan de Noordsingel, C. Zoetmulder, heeft gisteren met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Volgens een woordvoerder van het ministerie van justitie is er een structureel communicatieprobleem tussen directeur en personeel, onder meer over de manier waarop Zoetmulder verbeteringen wilde doorvoeren in het huis van bewaring, dat in slechte staat verkeert. B. Ottens, de verantwoordelijke man op Justitie, noemt Zoetmulder 'een nogal solistische directeur'. 'Zoetmulder kon niet goed communiceren met de mensen op de werkvloer. De twee jaar dat hij directeur was, is geen samenwerking ontstaan met de dienstcommissie', aldus Ottens. Er waren ook problemen over een andere opzet van de organisatie. Het huis van bewaring aan de Noordsingel in Rotterdam is met 330 gedetineerden het grootste van Nederland.