Witte de With redt acht drenkelingen

DEN HELDER, 22 okt. Het Nederlandse fregat Witte de With heeft gisterochtend in de Straat van Hormuz acht Iraanse drenkelingen gered. Dit heeft een marine-woordvoerder meegedeeld. Het fregat werd gealarmeerd door een Panamese tanker. Een van de drenkelingen was licht onderkoeld en vertoonde shockverschijnselen, de anderen verkeerden in redelijke conditie. Zij waren opvarenden van een dhow, een ongeveer 15 meter lange, houten zeilboot die met een lading fruit onderweg was naar Dubai. Het achttal meldde omstreeks middernacht door een onbekend schip te zijn overvaren. De Iraniers zijn afgezet in Mina Saqr in de Verenigde Arabische Emiraten. Een woordvoerder van de marine heeft vandaag bevestigd dat de fregatten Pieter Florisz en Witte de With komend voorjaar opnieuw naar de Golf zullen gaan als de crisis dan nog voortduurt. De twee fregatten worden in december afgelost door de Jacob van Heemskerck en de Philips van Almonde, die 19 november uit Den Helder vertrekken.