Den Haag lokt Concordia, maar te laat

ROTTERDAM, 22 okt. De gemeente Den Haag heeft verzekeringsmaatschappij De Centrale miljoenen guldens geboden als zij er, na de beoogde fusie met de Utrechtse branchegenoot Concordia, in zou slagen de circa 500 Utrechtse arbeidsplaatsen naar Den Haag te halen.

Inmiddels is besloten dat het hoofdkantoor van Reaal, het produkt van fusie tussen De Centrale uit Den Haag, Concordia en drie eveneens aan de vakbeweging gelieerde banken, in Utrecht komt.

De Haagse wethouder Martini, verantwoordelijk voor de lokale werkgelegenheid, bood De Centrale 10.000 gulden per arbeidsplaats die naar Den Haag zou worden overgeheveld. Volgens W. G. Tuinenburg, algemeen directeur van De Centrale, kwam het aanbod echter te laat.

'De keuze voor Utrecht was al gemaakt. De stad ligt centraal en ons kantoor daar is over twee jaar klaar. In Den Haag had het een tot anderhalf jaar langer geduurd voordat we van integratievoordelen zouden kunnen profiteren.'