Cincinnati dicht, 150 ontslagen

ROTTERDAM, 22 okt. De machinefabriek Cincinnati Milacron in Vlaardingen gaat dicht. Daardoor verliezen alle 170 werknemers hun baan.

De directie van het bedrijf heeft vanochtend vakbonden, ondernemingsraad en personeel van de sluiting op de hoogte gebracht. Cincinnatti heeft de afgelopen jaren met verlies gedraaid.

De Amerikaanse moedermaatschappij wilde in 1988 al 175 van de toen nog 265 werknemers in Vlaardingen ontslaan als gevolg van de slechte gang van zaken, onder meer toegeschreven aan de ingezakte dollarkoers. Daardoor zou de afzet van in Vlaardingen gemaakte industriele slijpmachines en computergestuurde draaibanken sterk zijn gedaald.

De Amerikanen gingen na overleg met de bonden uiteindelijk akkoord met een alternatief bedrijfsplan. De uitvoering hiervan heeft echter niet geleid tot herstel van de winstgevendheid.

De Industrie- en Voedingsbond CNV is 'uitermate teleurgesteld' over de sluiting en wil met de directie van Cincinnati onderhandelen over 'mogelijkheden tot openhouden van het bedrijf' en bemiddeling naar ander werk.