'Verslaafdenzorg nodig in Brabant'

BERGEN OP ZOOM, 20 okt. Staatssecretaris Simons (volksgezondheid) heeft van de Stichting Behandelcentrum Brabant in Bergen op Zoom het verzoek gekregen zijn goedkeuring te verlenen aan de oprichting van twee nieuwe klinieken voor verslaafdenzorg in Tilburg en Bergen op Zoom met elk 48 bedden. Volgens de stichting is de huidige capaciteit van 32 bedden ontoereikend om alcohol- en drugsverslaafden goed te kunnen helpen. Van de ongeveer 1,2 miljoen mensen die in het gebied wonen, hebben er zeker 70.000 problemen met drank. Van drugsverslaafden zijn geen aantallen bekend. Wettelijk heeft het gebied recht op ongeveer honderd bedden voor verslavingszorg, maar in de praktijk zijn er slechts 32 beschikbaar. Met de nieuwe klinieken is een eenmalige investering van acht miljoen gulden gemoeid. De exploitatie zou jaarlijks eenzelfde bedrag vergen.