Straffen

De tuchtcommissie van de KNVB heeft deze week forse straffen uitgesproken voor spelers die zich bezondigden aan de nieuwe FIFA-richtlijnen voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Van Eck (BVV Den Bosch), Rietbroek (Dordrecht '90) en Jurgens (RBC), werden voor drie duels geschorst wegens dat vergrijp. Mulders (Telstar) werd wegens het neerhalen van een doorgebroken tegenstander tijdens het bekerduel tegen DWV zelfs voor vier duels uitgesloten. Omdat Van Eck en Rietbroek in beroep zijn gegaan, kunnen zij dit weekeinde gewoon in actie komen. Ook Go Ahead Eagles-speler Bosvelt mag zaterdag spelen tegen Excelsior. Hij ging in beroep tegen de schorsing van drie wedstrijden die hem werd opgelegd wegens het trappen van een tegenstander bij Halsteren-Eagles. Vitesse-verdediger Bos kreeg een duel voorwaardelijk, met een proeftijd van een jaar, wegens belediging van grensrechter en scheidsrechter na afloop van het duel tegen Fortuna Sittard.