Stadionverbod voor supporters met bom

ROTTERDAM, 20 okt. Twee Feyenoord-supporters zijn gisteren door de politierechter in Rotterdam veroordeeld voor het gooien van een bom uit de trein bij Driebergen, waarbij een man gewond raakte. Een 16-jarige inwoner van Rotterdam werd veroordeeld tot honderd uur dienstverlening, het betalen van schadevergoeding aan het slachtoffer en een stadionverbod van een jaar voor alle wedstrijden van Feyenoord. Een 22-jarige Rotterdammer werd veroordeeld tot vier maanden cel die met aftrek van het voorarrest zijn omgezet in tien zondagen dienstverlening. De man moet duizend gulden betalen en voor hem geldt eveneens een stadionverbod van een jaar. De veroordeelden maakten deel uit van een groep supporters die naar Arnhem reisde voor de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord.