Romario

Romario de Souza Faria zal voorlopig niet meer uitkomen voor Brazilie. De 24-jarige aanvaller van PSV heeft deze week in 'PSV-Voetbal' verklaard het nationale elftal van zijn vaderland voor gezien te houden. Directe aanleiding tot de stap van de spits was de handelwijze van oud-bondscoach Lazaroni in het duel tegen Schotland op het WK in Italie. Hersteld van een kuitbeenbreuk had Romario verwacht in het basis-elftal te staan. Het werd een invalbeurt van 66 minuten. Romario was diep teleurgesteld. 'Het deed mij veel verdriet. Als professional dien je ook teleurstellingen te accepteren, maar ik kon hierna niet anders dan te besluiten het nationale team voor gezien te houden.' Voorzichtig zet Romario er een 'voorlopig' bij. Hij wil de deur naar een optreden tijdens de wereldtitelstrijd van 1994 in de Verenigde Staten nog openhouden. 'Misschien dan weer, maar nu absoluut niet meer.'