Racke weg

Fred Racke vertrekt per 1 januari 1991 als hoofd van de afdeling voorlichting en public relations van de KNVB. De 54-jarige Racke, die vlak voor de strijd om de Europese titel van 1988 in dienst trad van de voetbalbond, treedt op die daum in dienst van de gemeente Den Haag. Racke zal in zijn woonplaats hoofd worden van de afdeling Sportondersteuning bij de directie Sport en Recreatie. Dit onderdeel van de net opgezette dienst Welzijn in Den Haag, zal zich vooral gaan bezighouden met het binnenhalen van topevenementen en het opzetten van daartoe geschikte acommodaties.

De gemeente, in casu wethouder Dijkhuizen, denkt dat Racke door zijn kennis en ervaring de aangewezen persoon is die taken op zich te nemen. Het eerste contact tussen de gemeente en Racke betreffende de functie, dateert van zo'n twee weken geleden. Tot verrassing van Den Haag, aldus een woordvoerder, was Racke geinteresseerd in de functie en dus ook in een gesprek. Racke zelf stelde geen behoefte te hebben aan een verklaring waarom hij de KNVB, die donderdag werd ingelicht, ruilt voor de gemeente Den Haag.