Benzine vijf cent goedkoper

ROTTERDAM, 20 okt. De prijzen voor benzine en diesel gaan met ingang van vandaag drie cent extra omlaag.

Oliemaatschappij Shell en de organisatie van zelfstandige olie- en kolenhandelaren NOVOK hebben dit gisteren aangekondigd.

Donderdag hadden zij voor vandaag al een verlaging van de prijzen voor benzine met twee cent en voor diesel met een cent per liter aangekondigd. De extra verlaging is het gevolg van de nog steeds dalende prijzen (in guldens) voor olieprodukten en ruwe olie op de internationale markten en de lagere dollarkoers. (plus olieprijs)

De adviesprijzen die zowel Shell als de vrije pompen (NOVOK) vanaf zaterdag hanteren voor super plus loodvrij (niet bij de vrije pompen verkrijgbaar), Euro loodvrij en super met lood bedragen achtereenvolgens 183, 179 en 187 cent per liter (zelftank). Een liter diesel kost dan 123,8 cent per liter (zelftank).