Uwe Ampler

PDM wenst Uwe Ampler niet zonder slag of stoot te laten vertrekken. De ploegleiding meent dat de Duitse profwielrener zijn contractuele afspraak, die tot eind 1991 loopt, dient te respecteren. De nieuwe werkgever van Ampler zal mogelijk een afkoopsom aan de Nederlandse ploeg van Jan Gisbers moeten betalen. Wellicht wordt de profsectie van de internationale wielerunie (FICP) ingeschakeld. De 26-jarige Ampler gaf gisteren in een onderhoud met het management van het team definitief te kennen dat hij zich niet aan zijn tweejarig contract wil houden.

Ampler kan bij de Duitse ploeg Stuttgart en bij het Belgische Histor een aanzienlijk hoger salaris verdienen. Bovendien is hem bij deze teams het 'absolute' kopmanschap toegezegd, een positie die de Nederlandse formatie hem door de aanwezigheid van Alcala en Breukink onmogelijk kan geven. PDM stelt geen prijs meer op de aanwezigheid van Ampler. 'Het heeft geen zin een renner te houden die zich niet thuis voelt', meent manager Krikke. De Duitser was in 1986 wereldkampioen amateurs en won vorig jaar de Vredeskoers.

PDM deed wereldkampioen Rudy Dhaenens gisteren een laatste financieel voorstel. De Belg, wiens contract volgend jaar doorloopt, moet voor maandag een beslissing nemen. Hij kan bij andere werkgevers aanzienlijk meer verdienen. Mocht Dhaenens niet akkoord gaan met het voorstel, dan zal de ploegleiding in dit geval niets in de weg leggen. 'Wij respecteren Dhaenens standpunt omdat hij wereldkampioen is geworden. Dan gunnen wij hem positieverbetering', verklaart Krikke.