Tien jaar cel voor afpersen Chinezen

ARNHEM, 19 okt. Het gerechtshof in Arnhem heeft gisteren een 44-jarige man uit Enschede veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf omdat hij vorig jaar op grote schaal Chinese restauranthouders heeft afgeperst. Hij handelde verder in heroine en nam deel aan een organisatie die het plegen van misdrijven als oogmerk had. Dezelfde straf was hem al opgelegd door de rechtbank in Almelo. De procureur-generaal had tegen de man twaalf jaar geeist. Een andere verdachte, een 32-jarige verdachte uit Arnhem, werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf. Tijdens een eerdere strafzitting van het Hof bleek dat de hoofdverdachte vanuit het huis van bewaring heeft geprobeerd getuigen en aangevers door omkoping en bedreiging ertoe te brengen hun verklaringen te herroepen.