Duits schaatsteam

Petra Becker is de enige Westduitse in de nieuwe schaatsselectie van de Bondsrepubliek Duitsland. De groep van coordinator Gunter Schumacher telt verder elf mannen en vrouwen uit de voormalige DDR.

Op grond van haar zevende plaats op de 3000 meter en haar zesde op de 5000 meter tijdens de Europese titelstrijd in Heerenveen werd Becker tot het zogeheten A-kader toegelaten. Met prestaties tijdens wereldbekerwedstrijen werd geen rekening gehouden, waardoor Uwe Streb en Markus Troger buiten de kernploeg vielen.

Naast de A-selectie is een B-groep van dertig sporters geformeerd, een daaropvolgende C-selectie bestaat uit 42 schaatsers. Op 8 december wordt in Munchen het samengaan van de twee Duitse schaatsbonden een feit. De Deutsche Eissport-Verband (DEV/W-Dld) telt 135.000 leden, bij de Deutsche Eislauf-Verband (DELV/DDR), zijn 7500 leden aangesloten.