Strijd ontbrandt in San Salvador

SAN SALVADOR, 18 okt. In San Salvador, de hoofdstad van El Salvador, zijn gisteren gevechten uitgebroken tussen regeringstroepen en linkse rebellen. Bij de strijd werd een aantal mensen gewond. In de stad werden in een tijdsbestek van anderhalf uur zware explosies gehoord, kennelijk veroorzaakt door bomaanslagen in de armenwijk Soyapango in het oosten van de stad en in de noordoostelijke wijk Delgado. Boven die wijken verschenen helikopters van het leger van waaruit op opstandelingen werd geschoten. Ook de basis van de rebellen, gelegen in de buurt van de luchtmachtbasis Ilopango, werd vanuit helikopters aangevallen. Het Salvadoraanse leger had eerder laten weten een groot offensief van het FMLN, het Nationaal Bevrijdingsfront Farabundo Marti, te verwachten.