Ronald Koeman

Ronald Koeman heeft zich in Barcelona zitten verbijten bij de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in de reeks kwalificatieduels voor het Europese kampioenschap. Met de nederlaag tegen Portugal had de voor een wedstrijd verbannen libero van Barcelona geen rekening gehouden.

'De tegenstander heeft zich goed op het Nederlands elftal ingesteld. Portugal heeft twee of drie kansen gehad en daar gaat er een van in', verklaarde de door Michels gestrafte speler. Met de constatering dat het Oranje van Rinus Michels geen schim meer is van de Europees kampioen van 1988, was Koeman het eens. 'Ja, gezien de resultaten. Het vorige EK hebben gewonnen, nu beginnen we met verlies. De laatste wedstrijden hebben we weinig kansen gecreeerd. Dat is momenteel een groot probleem.'

Dat het Nederlands elftal niet meer in staat is een wedstrijd naar de hand te zetten, beaamde de verdediger. 'Het wordt steeds moeilijker. De tegenstanders stellen zich steeds meer in op het spel van Oranje. Op Van Basten worden twee of drie verdedigers gezet. En dan wordt het moeilijk.'