Hoogenbosch

Hoogenbosch Beheer (grootwinkelbedrijf in schoenen) heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Duitse detailhandelsorganisatie Markha uit Potsdam (voormalig DDR) over de levering van schoenen voor haar winkels. Hoeveel schoenen het Bossche bedrijf gaat leveren is vooralsnog niet duidelijk maar een eerste partij van 35.000 paar is inmiddels verzonden.

In de overeenkomst is vastgesteld dat Hoogenbosch in de nabije toekomst een meerderheidsbelang neemt in de Duitse onderneming. Vooralsnog levert het grootwinkelbedrijf het schoeisel terwijl Markha voor de verkoop zorg draagt.

Hoogenbosch Beheer is onderdeel van het Britse detailhandelconcern Sears en heeft 2.700 werknemers in dienst. De Brabantse firma heeft 290 filialen in ons land waaronder Manfield, Invito, Schoen-Expres en Dolcis.