Fafie bij Utrecht

Ab Fafie is benoemd tot trainer van FC Utrecht. Hij volgt Cees Loffeld op, die begin vorige week door het bestuur op non-actief werd gesteld wegens de slechte prestaties van het eerste elftal. Fafie (49) tekende een contract tot het einde van het seizoen. Hij debuteert zondag in het duel tegen Ajax. 'Eindelijk krijg ik de kans me te rehabiliteren', sprak de oud-prof van Feyenoord, PSV en Xerxes/DHC opgelucht. 'Drie keer heb ik Feyenoord aan Europees voetbal geholpen, maar toen ik drie jaar geleden uit Griekenland naar Nederland terugkwam, bleek ik slecht in de markt te liggen.'

Fafie heeft FC Utrecht, dat met vier punten uit zeven wedstrijden in degradatienood verkeert, dit seizoen twee keer zien spelen. 'De ploeg voetbalt onevenwichtig', meent Fafie. Ik wil echter niet afgaan op twee wedstrijden. Ik heb tijd nodig om het huidige spelersmateriaal goed te kunnen beoordelen.'