Blessure Bollegraf

Manon Bollegraf heeft het tennistoernooi van Filderstad in de eerste ronde met een rugblessure verlaten. De Nederlandse staakte de partij in de derde set tegen de 17-jarige Duitse Barbara Rittner bij een achterstand van 0-3. Ook de arbitrage was niet in het voordeel van de 26-jarige speelster uit Ermelo. Rittner, niet bij de eerste honderd van de ranglijst en op een wild-card tot het toernooi toegelaten, bevestigde dat Bollegraf op haar sterkste punt getroffen werd. 'Vooral bij de opslag werden er talrijke verkeerde beslissingen genomen', zei de Duitse speelster. 'Het heeft echter geen nut je daarover op te winden, dat gaat ten koste van je spel.'

Bij het vrouwen-tennistoernooi van Phoenix drong de 16-jarige Stephanie Rottier door tot de tweede ronde. De Nederlandse versloeg de Amerikaanse Katrina Adams met 6-4, 6-4. Met Petra Kamstra en Heleen van den Berg maakt Stephanie Rottier deel uit van het Jong Oranje-team dat onder leiding van Marian Laudin bezig is aan het laatste van vier Amerikaanse toernooien. De eerste drie waren 25.000 dollar-evenementen waarbij Rottier in Chicago de finale bereikte.