Zege Reds in World Series

CINCINNATI, 17 okt. De Cincinnati Reds zijn de 87ste editie van de World Series, het jaarlijkse treffen tussen de kampioenen van de National en American league in het Amerikaanse honkbal, uitstekend begonnen. De Reds versloegen gisteren in het eigen Riverfront-stadion voor 55.830 toeschouwers Oakland Athletics met 7-0.

De Reds hadden elf honkslagen op liefst vijf werpers van de Oakland A's. De pitchers van Cincinnati, dat begon met Jose Rijo en daarna Ron Dibble en Randy Meyers op de heuvel had, moesten negen honkslagen toestaan. Van de elf lopers van de A's die honken bereikten, kwam evenwel niemand over de thuisplaat.

Nadat Billy Hatcher direct na het begin een vrije loop had gekregen van openingswerper Dave Stewart sloeg linksvelder Eric Davis de bal buiten het speelveld. Die klap kwamen de Oakland A's niet meer te boven. Via Larkin en Hatcher werd het in de derde slagbeurt 4-0, waarna de Reds in de vijfde innings nog drie man zagen binnenkomen. Chris Sabo (foto) wist in de tweede inning geen punt te scoren voor de Reds. Bij het stelen van een honk werd hij uitgetikt door korte stop Mike Gallego.

De tweede wedstrijd wordt in Cincinnati gespeeld. Daarna reizen beide ploegen naar Oakland voor het derde, vierde en eventueel vijfde duel in de serie van maximaal zeven duels (Reuter/Foto AP)