Whirlpool

Whirlpool International, een joint venture van Philips en de Amerikaanse Whirlpool Corporation op het gebied van huishoudelijke apparaten, gaat zijn Europese verkoopactiviteiten reorganiseren. Er komt een afzonderlijke divisie voor de verkoop en marketing van de merken Philips en Whirlpool en een die zich toelegt op de afzet van Bauknecht-apparatuur. Het overkoepelend en het strategisch beleid komen te vallen onder het nieuwe hoofdkantoor in het Italiaanse Comerio. Begin 1991 moet de hele operatie zijn voltooid, zo heeft Whirlpool International bekendgemaakt. Jan Prising, president van Whirlpool International, verwacht dat de herstructurering geen ontslagen of fabriekssluitingen tot gevolg zal hebben. Wel vervallen er door doublures in enkele Europese landen arbeidsplaatsen in de administratieve en logistieke sector.