Vanderlijde

Arnold Vanderlijde, de tweevoudige Europese bokskampioen bij de amateurs in het zwaargewicht, komt volgende week zaterdag voor de tweede keer binnen enkele weken voor een zware opgave te staan. Bij de strijd om de Nederlandse titels, van 24 tot 27 oktober in Dordrecht, moet de Limburger, omdat hij de enige deelnemer in het super-zwaargewicht is, een prestatiepartij boksen tegen de tweevoudige Europese kampioen Uli Kaden. De Duitser werd, evenals Vanderlijde, in 1987 en 1989 Europees titelhouder maar dan bij de super-zwaargewichten. Kaden kwam destijds uit voor de DDR. Vanderlijde toonde zich niet ontevreden met de tegenstander. 'Ik ken Kaden, omdat ik in het verleden geregeld met hem heb getraind. Het is een goede bokser. Bovendien is het voor mij een uitstekende voorbereiding op het toernooi om de wereldbeker volgende maand in Bangkok.'

In de hoofdstad van Tailand komt Vanderlijde, die zes nationale titels op rij veroverde, waarschijnlijk opnieuw Roberto Balado tegen. Begin deze maand verloor de Limburger in het TSC-toernooi in Berlijn met miniem verschil op punten van de Cubaan, die vorig najaar in Moskou wereldkampioen bij de super-zwaargewichten werd.