Nederland en Suriname sluiten nieuw verdrag

DEN HAAG, 17 okt. Nederland en Suriname hebben een nieuwe culturele overeenkomst getekend die loopt van het einde van dit jaar tot eind 1993. Dat heeft het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag gisteren meegedeeld. Daarmee is het culturele verdrag van 1976 hernieuwd. Het verdrag beslaat onderwerpen als onderwijs en onderzoek, taal en letteren, kunst, voorlichting, emancipatie, jeugd en sport. Op al deze gebieden komen uitwisselingsprogramma's tussen beide landen. Nederland en Suriname sloten gisteren ook een nieuwe luchtvaartovereenkomst die per 1 november met de winterdienstregeling van de KLM en de SLM in werking treedt. De vorige luchtvaartovereenkomst dateert van 1975. Zij werd in 1982 door Suriname opgezegd. Na de decembermoorden in dat jaar in Suriname raakten de betrekkingen verstoord. Sinds eind 1983 werd met jaarvergunningen gewerkt.