Strafklacht van Vlaams Blok en CP '86 afgewezen

AMSTERDAM, 16 okt. Het openbaar ministerie in Amsterdam heeft de strafklacht afgewezen die de Centrumpartij '86 en het Vlaams Blok hadden ingediend tegen de Anne Frank Stichting. Persofficier van justitie mr. L. de Wit heeft dit vandaag meegedeeld. De extreem-rechtse partijen ageerden met de klacht tegen de tentoonstelling 'Eigen volk eerst' in het Anne Frank huis waarin de gelijknamige stichting een beeld schetst van opkomend fascisme en neo-fascisme in verschillende landen. Volgens De Wit is er geen sprake van belediging, smaad of smaadschrift. 'Het gaat om een zakelijke presentatie en weergave van de feiten. De opstellers van de tentoonstelling zijn volgens het openbaar ministerie niet onbehoorlijk grievend te werk gegaan', aldus de persofficier. De expositie is inmiddels verlengd tot begin februari.