Resolutie over Cambodja in VN unaniem aanvaard

NEW YORK, 16 okt. De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft gisteren voor het eerst sinds 1978 unaniem een resolutie over Cambodja goedgekeurd. Hierin worden de partijen bij het conflict in Cambodja opgeroepen het vredesplan uit te voeren waarover de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad van de VN het in augustus eens werden. De resolutie had de steun van twee van de belangrijkste buitenlandse partijen bij het Cambodjaanse conflict, China en Vietnam. Sinds Vietnam in 1978 Cambodja binnenviel en een einde maakte aan het bewind van de Rode Khmers zijn er elk jaar verhitte debatten geweest over de crisis in het Zuidoostaziatische land. Pas de overeenstemming tussen de permanente leden maakte daaraan onlangs een einde. (Reuter)