Raad Zutphen werd onvolledig ingelicht

ZUTPHEN, 16 okt. Het college van burgemeester en wethouders van Zutphen heeft de raad onvolledig en niet tijdig geinformeerd over het financiele verloop van de Hanzedagen, die in juni in Zutphen en Deventer werden gehouden. Het college heeft bovendien eigenmachtig een krediet van 300.000 gulden met nog eens drie ton overschreden. Deze verwijten werden gisteren door de raadscommissies algemeen bestuur en financien van Zutphen uitgesproken. De Hanzedagen leverden een tekort op van 1,2 miljoen gulden. De commissies hebben de organiserende Stichting Hanzedagen 'mismanagement' verweten. Het bureau dat bij de uitvoering van de Hanzedagen betrokken was eist in een kort geding 350.000 gulden van de stichting, waarin onder meer de gemeenten Zutphen en Deventer zitting hebben.