'Leeuw van Panshir' overlegt in Pakistan

ISLAMABAD, 16 okt. De vermaardste commandant van het Afghaanse verzet, Ahmed Shah Massoud, voert op het ogenblik overleg met Pakistaanse regeringsfunctionarissen. Het is voor het eerst in twaalf jaar dat Massoud, die grote delen van noordoostelijk Afghanistan beheerst, in Pakistan is. De 38-jarige Massoud, bijgenaamd de Leeuw van de Panshir, besloot tot zijn reis op uitnodiging van de Pakistaanse autoriteiten, die hem tot dusverre grotendeels links lieten liggen en liever steun gaven aan Massouds grote, radicale rivaal Gulbuddin Hekmatyar. Over de gesprekken werden gisteren geen bijzonderheden bekendgemaakt. Als een van de weinige verzetsleiders heeft Massoud, een Tadzjiek, er steeds voor gewaakt zijn onafhankelijkheid te behouden. Vorige week besloot hij een offensief van Hekmatyars verzetsgroepen bij Kabul niet te steunen. (AFP)