Foto

THATTA De Pakistaanse ex-premier Benazir Bhutto wuift naar haaraanhangers in de plaats Thatta tijdens een verkiezingstournee door haareigen provincie Sind. Benazir werd in augustus door president Ghulam Ishaq Khan ontslagen op beschuldiging van corruptie, nepotisme en incompetentie. Er werden nieuwe verkiezingen uitgeschreven voor 24 oktober.

Het is nog altijd niet duidelijk of de 37-jarige ex-premier zelf aan de verkiezingen zal kunnen deelnemen. Ze is namelijk voor het gerecht gedaagd op beschuldiging van

corruptie. Haar echtgenoot, Asif Ali Zardari, zit al in de gevangenis, eveneens op verdenking van corruptie. Een recente opiniepeiling gaf echter aan dat de meerderheid van de Pakistanen menen dat Benazir zelf, in tegenstelling tot haar man, niet schuldig is aan corruptie. (Foto AP)