Champions Trophy

De Champions Trophy 1991 wordt in Berlijn gehouden. Dat heeft de Internationale Hockey Federatie besloten. In Berlijn komen zowel de mannen als de vrouwen in actie tussen 7 en 15 september. De wedstrijden worden gespeeld in het Olympisch hockeystadion van 1936. Berlijn is de vervanger van Barcelona. De Catalaanse hoofdstad gaf de organisatie terug. In juli 1989 werden beide toernooien om de Champions Trophy in de Bondsrepubliek gehouden. De mannen speelden toen in West-Berlijn, de vrouwen in Frankfort.

De deelnemende landen zijn reeds door de IHF vrij gegeven. Bij de mannen is dat hetzelfde veld dat in november in Melbourne om de Champions Trophy 1990 strijdt. Het zijn Nederland, Groot-Brittannie, Duitsland, Pakistan, Australie en Sovjetunie. Bij de vrouwen komen Nederland, Australie, Duitsland, Zuid-Korea, Engeland en Spanje in het veld.