Winst Lendl

Ivan Lendl heeft in Tokio laten zien dat er wel degelijk nog rekening met hem dient te worden gehouden. De 30-jarige in Connecticut wonende Tsjechoslowaak rekende niet alleen af met de huidige nummer een van de wereld Stefan Edberg (in de halve finales), maar bedwong vervolgens in de eindstrijd ook Boris Becker, die zo graag de hoogst geklasseerde van de computerlijst wil worden.

Richard Krajicek is de laatste weken uitstekend in vorm. De Hagenaar, die vorig jaar december in Apeldoorn verraste met de winst in het nationale Masterstoernooi, won het Challengertoernooi in Casablanca. In een aanvankelijk spannende finale versloeg hij de Tsjechoslowaak Ctislav Dosedel met 7-6 (10-8) 6-3. Krajicek greep op 2 september ook de eerste prijs in een soortgelijk evenement in Verona. Bovendien was hij vorige week in Athene in het dubbelspel met Tom Kempers verliezend finalist in het dubbelspel.