Weer respijt voor Polly Peck

LONDEN, 15 okt. Het noodlijdende Britse concern Polly Peck (onder andere consumentenelektronica en fruit) heeft nog eens vier weken uitstel van betaling gekregen voor kortlopende schulden van 200 miljoen pond sterling (675 miljoen gulden). Het moratorium loopt af op 9 november, zo is vrijdag bekendgemaakt na afloop van een bijeenkomst van het concern met vertegenwoordigers van ongeveer zestig Britse banken met vorderingen.

Eerder was al bekend geworden dat topman Asil Nadir van Polly Peck financiele steun heeft losgekregen van banken in Turkije, waar het concern grote belangen heeft. Yapi Kredi Bank heeft een krediet ter waarde van 25 a 30 miljoen dollar met een looptijd van een jaar verstrekt om de Turkse dochterbedrijven draaiende te houden.

De Britse banken hebben Polly Peck nu voor de tweede keer respijt gegeven. Op 5 oktober kreeg het concern een week de tijd om de liquiditeitsproblemen op te lossen.(Reuter)