Veel arrestaties in Egypte wegens moord Mahgoub

KAIRO, 15 okt. De Egyptische politie heeft tientallen mensen gearresteerd op verdenking van een aandeel in de moord op parlementsvoorzitter Rifaat Mahgoub, vrijdag in Kairo. Volgens zegslieden in veiligheidskringen zijn onder de arrestanten een Amerikaan van Egyptische afkomst en 25 Palestijnen en Irakezen. Volgens de Egyptische veiligheidspolitie was de aanslag zonder twijfel het werk van een niet-Egyptische groep. Een zegsman meldde dat een onderzoek wordt ingesteld naar een mogelijk verband tussen de moord en de eerdere arrestatie van vier Palestijnse aanhangers van de terroristenleider Abu Nidal. Deze is in het voorjaar naar verluidt uit Libie naar de Iraakse hoofdstad Bagdad verhuisd. De semi-officiele krant Al-Ahram noemde de aanslag, uitgevoerd door vier mannen op twee motorfietsen, in Abu Nidals stijl. Irak heeft alle berichten dat het achter de aanslag zat, verworpen. 'Het Egyptische leiderschap en de media dienen een nauwkeurig onderzoek in te stellen naar diegenen binnen Egypte die zich verzetten tegen het regime', suggereerde het officiele Iraakse persbureau INA. Kairo had al voor de moord Bagdad beschuldigd van pogingen Egyptes stabiliteit door aanslagen te ondermijnen. (Reuter, AP)