Taxichauffeurs Amsterdam niet naar Schiphol

AMSTERDAM, 15 okt. Een groep 'verontruste' Amsterdamse taxichauffeurs zal vanaf morgenmiddag twaalf uur geen passagiers meer van Amsterdam naar Schiphol rijden. Om de boycot kracht bij te zetten zullen morgen rond het middaguur enkele honderden taxichauffeurs bijeenkomen op het Museumplein. Bijval wordt verwacht van collega's uit Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Via een pamflet zijn alle Amsterdamse chauffeurs opgeroepen aan de actie deel te nemen. De boycot is een protest tegen de wet op het personenvervoer die Amsterdamse chauffeurs sinds 1 september verbiedt reizigers van Schiphol naar de hoofdstad te brengen. Om hoeveel verontruste chauffeurs het gaat is niet bekend. Evenmin is duidelijk of het Centraal Bureau voor Taxi's in Amsterdam de actie steunt. De afgelopen weken zijn echter regelmatig incidenten gemeld bij de politie nadat groepjes Amsterdamse chauffeurs taxi's uit de regio hadden klem gereden en beschadigd.