Korea's samen

Volgens de Zuidkoreaanse minister van Sportzaken Chung Dong-sung bestaat de mogelijkheid dat bij de Olympische Spelen van Barcelona in 1992 Noord- en Zuid-Korea onder een vlag zullen deelnemen. Chung Dong-sung deed deze uitspraak zaterdag aan het einde van een vijfdaags bezoek aan Noord-Korea. Donderdag speelde het Zuidkoreaanse voetbalteam voor het eerst in de geschiedenis een wedstrijd in de hoofdstad van het buurland, Pyongyang. Noord-Korea won het duel voor 150.000 toeschouwers verrassend met 2-1.

Chung Dong-sung verklaarde zaterdag dat hij en zijn Noordkoreaanse ambtgenoot Kim Yu-soon in principe zijn overeengekomen een gezamenlijke sportploeg naar drie grote evenementen te sturen. Hij noemde daarbij de wereldtitelstrijd tafeltennis (Japan/1991), de Olympische Zomerspelen in Barcelona en de Aziatische Winterspelen. Het laatste evenement wordt in 1994 in de Noordkoreaanse stad Samjiyun gehouden.