AZC finalist

De duur betaalde waterpoloers van Rari Nantes Savona zijn dit weekeinde in Amersfoort overdonderd door de amateurs van AZC Alphen. In een chaotische wedstrijd hield het sterk verjongde AZC het hoofd koel en bezorgde de Italianen in de return van de halve finales van de Europese beker voor bekerwinnaars een afstraffing, 12-7 (3-1 2-2 3-1 4-3). De marge was ruim voldoende om het negatieve saldo uit de wedstrijd in Genua (5-7) uit te wissen.

Door de overwinning plaatste AZC zich voor de tweede keer voor een Europa Cup finale. Zeven jaar geleden werd in het tijdperk Buunk verloren van het Italiaanse Pro Reco. Over twee weken speelt de ploeg in Belgrado tegen Partizan, de return is een week later in Amersfoort. Door de plaatsing kunnen twee internationals niet deelnemen aan het WK-kwalificatie toernooi voor landenteams in Drachten.