Straf Ferencvaros

De Europese Voetbal Unie heeft de Hongaarse vereniging Ferencvaros gestraft met het spelen van een wedstrijd zonder publiek. De straf zal worden uitgevoerd bij het duel tegen Brondby (Den) op 7 november uit de tweede ronde van het toernooi om de UEFA-beker.

Ferencvaros werd gestraft omdat vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Antwerp door de toeschouwers vuurwerk en rookbommen op het veld werden gegooid. De wedstrijd moest daardoor enkele keren worden onderbroken.

Grasshoppers (Zwi), in de eerste ronde van het toernooi van de landskampioenen door Rode Ster Belgrado (Joe) uitgeschakeld, zal bij een volgend Europees optreden niet in eigen stadion mogen spelen. De club moet voor zijn eerstvolgende thuiswedstrijd uitwijken naar een stadion op ten minste 150 kilometer van Zurich.