Rechterhand

De Italiaanse formule I-coureur Alessandro Nannini is gisteren bij een ongeluk met zijn helikopter ernstig gewond geraakt aan zijn arm. Volgens artsen van een ziekenhuis in Florenz moet de Benetton-rijder in ieder geval zijn hand missen. De drie andere inzittenden liepen eveneens zware verwondingen op, maar niemand verkeerde in levensgevaar.

De helikopter van Nannini verongelukte tijdens een landingspoging op een grasveldje naast de bungalow van zijn ouders, net buiten de stad Siena in Toscana. Volgens een ooggetuige stortte het toestel van dertig meter hoogte recht naar beneden. De politie kon nog niet zeggen of Nannini de helikopter zelf bestuurde.

De Italiaan sloeg deze week een lucratief aanbod van Ferrari af. Nannani had de opvolger van Nigel Mansell moeten worden, maar hij verkoos bij Benetton te blijven.