HSS

Holland Sea Search (winning van olie en gas) heeft over de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 1,58 miljoen gulden. In het eerste halfjaar van 1989 boekte het bedrijf nog een verlies van 284.000 gulden.

Ook de omzet steeg fors met 115 procent naar 5,2 miljoen gulden. Volgens HSS is de omzetstijging vooral een gevolg van het uitbreiden van het belang in een gasveld. De gemiddelde gasprijs lag over het eerste halfjaar van 1990 ruim een derde hoger dan in de eerste zes maanden van 1989.

HSS zal gaan participeren in exploratie-boringen in Nederland en Papua-New Guinea. De ontwikkelingen op de internationale oliemarkten en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor de prijs van het gas, hebben volgens de bedrijfsleiding pas in het eerstvolgende jaar gevolgen voor de resultaten van de onderneming. Voor dit jaar verwacht Holland Sea Search een gelijk jaarresultaat als in 1989 (2,5 miljoen gulden nettowinst).