Opinie

    • Youp van ’t Hek

Vuile was

Afgelopen zondag zat ik in De Meer te smullen van de 7-0 bij Ajax-NEC en de volgende dag las ik in de krant dat de FIFA plannen heeft om het doel te vergroten. Onmiddellijk moest ik aan die arme Nijmeegse doelman Brookhuis denken. Die leest dit ook, dacht ik en heb even getwijfeld of ik hem zou bellen om te zeggen dat het zover nog niet was en dat er, mocht het er toch van komen, bij allerlei ministeries regelingen, premies en subsidies zijn om om te scholen. De keeper van Trabzonspor kreeg er de woensdag daarvoor zeven van Barcelona om zijn oren en daar waren er een paar van Ronald Koeman bij.

Ronald is er aanstaande woensdag in Portugal niet bij en dat komt omdat hij weer een beetje dom gekletst heeft. Hij heeft gezegd wat hij vond en dat was niet afgesproken. De vuile was zou binnenblijven en kritiek zou rechtstreeks in de oren van de baas geblazen worden. Het moest nu maar eens afgelopen zijn dat de bondscoach als een razende Rinus alle columns en interviews af moet om te kijken wat de spelers vinden. Als Libregts deze schorsing-na-kritiekregel had toegepast had hij alle kwalificatiewedstrijden helemaal alleen mogen spelen.

Maar het ging Michels niet zozeer om de kritiek als wel om het niet nakomen van de afspraken. Als die Koemannetjes slim zijn zetten ze voortaan een familielid bij een interview met Ronald dat bijtijds kan ingrijpen als er oliekoeken wordt gepraat. Hij heeft een doodschop ook nog eens klasse genoemd. Zou hij de afspraak tussen Michels en het elftal niet begrepen hebben of is het gewoon een langzame leerling? Dat hij daarom pas na een jaar in vorm komt bij Barcelona omdat hij nu zijn trainer pas begrijpt! In het geval-Cruijff is een jaar best snel, maar dit terzijde. Als hij met alles zo langzaam is kan het nog een leuke tijd worden. De propellerinworp komt (Gerets traint al op de salto mortale) en de doelen worden vergroot. Wie weet schiet ie het eerste jaar alles naast omdat hij niet wist dat de goal vergroot was. Een mooie reden voor Brookhuis om te blijven keepen.

11400 RECORDS TRANSFERRED

    • Youp van ’t Hek