Overleg in Suriname over politieprobleem

PARAMARIBO, 12 okt. In Suriname wordt een overlegorgaan ingesteld dat de verstoorde relatie tussen politie en militaire politie moet herstellen. Dat is het resultaat van een bespreking gisteren tussen onder meer president Shankar, de ministers van defensie en van politie en justitie. De politie verricht sinds 5 augustus bepaalde taken niet meer uit onvrede met het onderzoek naar de moord op inspecteur Herman Gooding, de beschieting van het politiebureau Nieuwe Haven en de aanhouding van twee politiemannen door de militaire politie in de nacht van 4 op 5 augustus. Tijdens het overleg werd ook afgesproken dat de bestaande instructies van de procureur-generaal over de handelwijze bij de aanhouding van politiemannen en militairen strikt nageleefd moeten worden.