Justitie beeindigt stop verzending processen-verbaal

DEN HAAG, 12 okt. Het stopzetten van de inzending van processen-verbaal voor minder ernstige overtredingen in de gemeenten Naaldwijk, Noordwijk en Wassenaar is gisteren vervallen. Dat heeft de hoofdofficier van justitie in Den Haag bekendgemaakt.

Vorige week werd bekend dat de drie gemeenten het maximale aantal processen-verbaal dat zij volgens een dit jaar ingevoerd cijfer mogen verzenden, hadden bereikt. Alleen voor ernstige overtredingen, zoals zware snelheidsovertredingen en aanrijdingen, zouden nog processen-verbaal naar het arrondissementsparket mogen worden gestuurd.

Justitie heeft echter in overleg met een aantal korpsen in de regio Den Haag een tijdelijke herschikking gemaakt van de nog beschikbare ruimte. Het openbaar ministerie kondigt daarbij aan dat het voor 1991 weer nieuwe aanwijzingen zal geven over het verbaliseringsbeleid, omdat 'ook in 1991 de verwerkingscapaciteit van het arrondissementsparket haar grenzen zal hebben'. (ANP)